Digitaal factureren is goed voor de CO2-uitstoot

Het TNO, een organisatie die toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek verricht, heeft onderzoek gedaan naar het positieve effect van digitaal factureren voor de CO2-uitstoot. In dit blogitem bespreken we de resultaten van dit onderzoek en hoe u milieubewust kan werken.

Uit het onderzoek blijkt dat factureren op papier voor een energieverbruik zorgt dat bijna twee keer zo groot is als dat van digitaal factureren. Veel energieverbruik dat door factureren op papier wordt gebruikt komt van de productie van papier en enveloppen.

Een verdere verbetering?
In het TNO rapport is bovendien te lezen dat er wordt verwacht dat het energieverbruik en de CO2 emissie nog maximaal tot een factor 3 lager kan gaan uitkomen in de toekomst. Op dit moment wordt een deel van de digitale versie alsnog vaak uitgeprint. Iets wat nodig is omdat de facturen bijvoorbeeld nog moeten worden goedgekeurd.

Om dit te verhelpen zal er een digitaal goedkeuringsproces op gang moeten komen. Bovendien zouden meer mogelijkheden om automatisch te betalen een welkome aanvulling zijn omdat dit het benodigde computergebruik verminderd.

Andere voordelen van digitaal factureren
Naast dat digitaal factureren een positieve werking voor het milieu heeft, zitten er ook nog andere voordelen aan digitaal factureren. Zo bevordert digitaal factureren de afhandeling van facturen en kan er dus tijd worden bespaard. Ook kan er, omdat er geen enveloppen of vervoer meer nodig is, in kosten worden bespaard.

Met de online facturatie software van Simbill heeft u bovendien een alternatief voor de ingewikkelde boekhoudpakketten die online beschikbaar zijn. Bij Simbill staat gebruiksvriendelijkheid centraal en leent zich dan ook perfect voor eenvoudig factureren, offreren en online btw-aangifte.

Simbill biedt met haar eigen online facturatie software een alternatief voor de ingewikkelde boekhoudpakketten die online beschikbaar zijn. Bij Simbill staat gebruiksvriendelijkheid centraal en leent zich dan ook voor eenvoudig factureren, offreren en online btw-aangifte.

Kortom: digitaal factureren is goed voor de CO2-uitstoot.

Heeft u interesse in Simbill? Dan kunt u direct gratis starten! En als u direct onbeperkt wilt factureren en offreren dan betaalt u slechts € 10,- per maand.