Online facturatie-pakket voor zzp

Online facturatie-pakket voor ZZP

Simbill is in 2009 gestart als alternatief voor de ingewikkelde boekhoudpakketten die online beschikbaar zijn. Deze boekhoudpakketten zijn te complex voor de ondernemer die eigenlijk kan volstaan met een pakket voor het maken van offertes, bevestigingen, facturen en herinneringen. Eventueel is het mogelijk in Simbill om zelf de inkoopfacturen in te voeren in het inkoopboek en deze digitaal op te slaan. De aangifte Omzetbelasting die hier uit voort komt kunt u, mits deze niet al te complex is, zelf indienen bij de belastingdienst. Het is verstandiger om het inboeken van de gehele administratie, het maken van de balans en het doen van de aangifte IB uit te besteden aan een vakkundige boekhouder.

Tip: om een duidelijk beeld te hebben van uw debiteuren aan het einde van een periode, bijvoorbeeld aan het einde van het jaar voor het maken van de balans of aan het einde van een maand of kwartaal voor uw tussentijdse cijfers, is het belangrijk om na het bijwerken van de betalingen tot en met de laatste dag van deze periode, meteen een uitdraai te maken in excel van alle statussen per de gewenste periode. De status kunt u instellen, bijv. de status openstaand, dan de juiste datum per periode invoeren en exporteren naar Excel. Zo draait u alle statussen uit om het totaal te kunnen controleren. Op deze manier kunt u uw boekhouder de juiste debiteurenstand per bijvoorbeeld 31 december doorgeven voor de jaarlijkse balans.

Simbill is gebouwd met gebruiksvriendelijkheid in het achterhoofd. Door de overzichtelijke layout is er in het online facturatie-pakket voor ZZP van Simbill vrijwel geen toelichting nodig voor het gebruik ervan. Dit was ons streven, wat naar onze mening gelukt is. Mochten er toch onduidelijkheden zijn, dan kunt u ons uiteraard altijd bellen voor hulp.

Het was niet alleen ons doel om Simbill gebruiksvriendelijk te maken, Simbill moest ook volledig worden. Alle noodzakelijke onderdelen van de facturatie zijn daarom verwerkt binnen het online facturatie-pakket voor ZZP van Simbill en nog steeds komen er nieuwe functionaliteiten bij.

Zo houdt u bijvoorbeeld zelf bij wie er betaald hebben en diegene die niet tijdig betalen krijgen automatisch na een bepaalde tijd (die u zelf bepaalt in de layout en per klant) een herinnering met daarbij de mogelijkheid om meteen via hun bank te betalen. Zo houdt u tijd over voor andere dingen i.p.v. het handmatig moeten versturen van herinneringen. Het inbrengen van de facturen is redelijk simpel. Als de gegevens van de klanten zijn ingevoerd en de layout is klaar, dan kunt u al aan de slag. Wilt u uw omzet gesplitst hebben om een duidelijker beeld hiervan te hebben, bijvoorbeeld het splitsen van verkoop en verhuur of een andere soort omzet, dan kunt u werken met grootboekrekeningen. In het overzicht van de facturen en in de resultatenrekening kunt u dan per grootboek zien wat er is omgezet.

“Simpel en snel factureren met Simbill in uw eigen huisstijl…”